Kaip marinuoti agurkus?

Pasidalink:
loading...

Vasaros metu galima užsiauginti daug įvairių daržovių, paprastai daugumos daržovių derlius turi būti nurenkamas panašiu laiku, todėl daržovių kiekis būna gana didelis. Žalias daržoves reikia greitai suvalgyti, nes jos greitai pradeda gesti, dėl to nuo senų laikų priimta daržoves marinuoti. Marinuotas daržoves sandariai ir steriliai uždarius stiklainiuose, žiemą galima džiaugtis savo užaugintu derliu.

Sunku pasakyti kaip marinuoti agurkus teisingiausia, nes kiekviena šeimininkė gamina skirtingai, pagal savo šeimos pomėgius ir poreikius. Dažniausiai agurkai marinuojami nepjaustyti, tačiau vis populiaresni darosi griežinėliais marinuoti agurkai. Juos lengva naudoti, nes nebereikia pjaustyti, galima imti ir iškarto dėti į įvairias salotas ar tiesiog valgyti. Tačiau marinuoti griežinėliais agurkai yra jautresni, greičiau susitrina ir sugenda, todėl jei planuojama atidarius indelį juos suvalgyti ne iš karto, geriau marinuoti nepjaustytus agurkus arba pasirinkti mažos talpos marinavimo indus.

Paprastam marinatui paruošti reikia vandens, cukraus, druskos ir acto, visus šiuos priedus reikia virti kelias minutes tam, kad liktų tik vandens masė, ištirptų cukrus ir druska, o actas tolygiai pasiskirstytų ir šiek tiek išsigaruotų. Į marinatą galima dėti cinamono ir medaus, tai suteiks marinuotiems agurkams švelnaus saldumo.

Pasidalink:

Stiklainiai kuriuose bus marinuojama turi būti gerai išplauti ir dezinfekuoti, plaunant patartina naudoti ne indų ploviklį, o sodą, gerai išskalavus stiklainius reiktų išvirtinti karštame vandenyje, arba pakaitinti orkaitėje, tačiau negalima staigiai sudėti į karštą vandenį, nes šie sutrūkinės. Iš pradžių į stiklainį įpilkite šaukštą karšto vandens ir pavartykite, kad karštas vanduo apipiltu visą stiklainio vidų, taip stiklas pripras prie karščio ir bus galima virinti arba kaitinti.

Į stiklainius galima pridėti mėgstamų prieskonių, tam tinka ne malti juodieji pipirai, lauro lapai, krapai, petražolės ir pan. Taip pat galima įdėti šiek tiek pjaustytų morkų, svogūnų ar česnakų. Nuplautus ir nuvalytus agurkus reikia sudėti į stiklainius ir užpilti marinatu. Marinato reiktų pilti beveik iki pat viršaus, jei blogai užsuksite stiklainį ir liks oro tarpas agurkai greit suges. Užsukus stiklainius patartina padėti apverstus ir palaikyti kol atvės, tai geriau pritrauks dangtelis ir bus sandariau.

Taip pat marinuoti galima ne vien tik agurkus, galima daryti marinuotų daržovių rinkinius, tai labai patogu ruošiant šventinį stalą, atidarius vieną stiklainį gaunama iškart supjaustytų įvairių marinuotų daržovių. Tokius rinkinius marinuojant užpilas gali būti lygiai toks pat ir visa marinavimo eiga tokia pati, tačiau į rinkinius dedamos pjaustytos daržovės, tai gali būti pomidorai, cukinijos, paprikos, agurkai ir panašiai. Dar vienas tokio marinavimo privalumas yra išskirtinis skonis. Viename stiklainyje marinuojamos įvairios daržovės sugeria viena kitos skonius, todėl agurkai gali šiek tiek turėti paprikos skonio ir atvirkščiai, kadangi neįprastas skonis nėra stiprus, tai suteiks tik prieskonį, kuris pagyvins įprastą skonį. Dar vienas dalykas, kuris suteiks išskirtinumo Jūsų marinuotiems agurkams tai marinavimas kartu su vaisias, pavyzdžiui su obuoliais, abrikosais ar svarainiais. Su vaisias stiklainiai atrodys puošniai, o agurkų skonis, neprilygs įprastai marinuojamiems agurkams.

Pasidalink:

Priklausomai nuo to šeima mėgsta valgyti aštriai ar ne galima marinuoti su aitresniu marinatu arba švelnesniu, norint paruošti aštrius marinuotus agurkus galima įdėti į stiklainį aitriųjų pipirų. Kartu marinuojantis su jais agurkai taps aštresni, pikantiški. Taip pat marinuoti geriausiai kuo mažesnius agurkus, tada jie bus traškesni ir geriau išsimarinavę, tokie dažniausiai sulaukia gerokai daugiau teigiamų įvertinimų.

Išmokti kaip marinuoti agurkus yra naudinga tiems, kurie mėgsta daržoves, nes tokiu būdu savomis daržovėmis galima džiaugtis ne tik vasaros sezonu, bet ir šaltą žiemą, kai parduotuvėse sunku gauti šviežių daržovių.

Jei matote netikslumų, klaidinančios informacijos ar norite tinkamai papildyti konkretų straipsnį visiems įdomia informacija, rašykite mums el. paštu info@kaip.lt.

Komentarai:

Komentarų dar nėra. Būkite pirmi!

Komentuoti:

Kiek bus 6+4=?  (patikrinimas, ar formą pildo ne "robotas")