Kaip daromas tinginys, skruzdėlynas?
Kaip daromas tinginys, skruzdėlynas?
Laukiant svečių ne paslaptis, kad visada galvoje sukasi skirtingos mintys, vienos skatina nueiti į parduotuvę ir nupirkti vaišių, tokiu atveju nebereiks vargti virtuvėje, tačiau labai smagu kai draugai pagiria už puikų namuose gamintą maistą, todėl kitos mintys ir vidinis balsas skatiną susimąsti, kaip ką nors greitai, skaniai ir lengvai pagaminti.
Labai populiarus ir lengvai paruošiamas yra tinginys, tačiau daug kam kyla klausimas kaip daromas tinginys, net ir kelis kartus jį pagaminus per laiką pasimiršta kokių tiksliai ingredientų reikia tinginio gamybai. Tinginio atmainų yra labai daug ir įvairių, galima greit paruošti naudojant kondensuotą kakavą arba pieną, taip pat galima ruošti tikrą tinginį, bet jis kiek sudėtingesnis ir reikalauja daugiau laiko gamybai. Taigi, nuo ko pradėti mokytis kaip daromas tinginys? Iš pradžių reikia pasiruošti reikiamus produktus: margarino arba sviesto, cukraus, paprastų sausainių (be papildomų skonių), kakavos ir pieno. Didesniame puode reikia ištirpintą sviestą sumaišyti su pienu, cukrumi ir kakava, viską užvirus turite gauti vientisą masę. Ją reikia virti apie 10 minučių kol viskas sutirštės. Šio būdo palengvinimas būtų kondensuotas pienas, tada reiktų papildyti masę kakava, o dar lengviau naudojant kondensuotą kakavą, tuo atveju nereikėtų nieko virti. Norint aštresnio skonio, mažiau saldumo, galima vietoj kakavos naudoti tirpią kavą, gamybos proceso palengvinimui taip pat parduotuvėje galima rasti kondensuotą kavą. Kai sutirštinta masė paruošta, į ją galima dėti sulaužytus sausainius ir viską gerai išmaišyti, turi gautis vientisas mišinys. Sausainius galima stengtis laužyti smulkiai arba stambiau, nuo to priklauso kaip atrodys Jūsų galutinis gaminys, jei sausainiai stambesni, tinginio išvaizda bus gražesnė, tačiau jis bus sausesnis nei tas, kuriame sausainiai sulaužyti smulkesniais gabaliukais. Ilgiausiai užtrunkanti gamybos dalis yra stingdinimas. Visą puode esantį mišinį sudėkite į kokią nors formą arba maišelį, tačiau jei naudosite formą pasirūpinkite, kad iš jos būtų nesunku išimti, nes net ir sustingęs tinginys yra pakankamai trapus ir jautrus, todėl išiminėjant galima nesunkiai sugadinti jo išvaizdą.
Tinginys labai skanus, tačiau paprastas ir mažai ką nustebinantis desertas, todėl galima rinktis kiek sudėtingesnį ir kiek netradicinį pyragą. Galima pamėginti sužinoti kaip daromas skruzdėlynas. Norint pagaminti tešlą reikia sutrinti daug trynių su vandeniu. Vandens reikia dėti tiek kiek yra trynių, jei naudojami 5 tryniai, reikia įpilti 5 šaukštus vandens. Ištrynus trynius su vandeniu įberiama druskos su miltais ir vėl viskas gerai išmaišoma. Kuomet pasidaro sunku maišyti galima minkyti, miltų reikia dėti tiek, kad minkant tešla nebeliptų prie rankų. Gerai išminkius tešlą reikia plonai ją iškočioti ir supjaustyti. Paprastai pjaustoma rombais, tačiau jei norite galite sugalvoti savo formą, juk originalumas labai svarbu gaminant maistą. Tai stebina ir džiugina svečius, suteikia išskirtinumo ir Jums. Supjaustytus tešlos gabalėlius reikia gruzdinti aliejuje, svarbu, kad nesudegtų, o kai visi jau iškeps reikia paruošti medaus užpilą. Į puodą įpilti medaus ir cukraus ir kaitinti tol, kol pasidarys vienalytė masė. Tirpinant cukrų reiktų pasistengti, kad medus neužvirtų, nes tada jis praras visas savo teigiamas savybes. Paskaninimui ir kvapui galima įdėti gvazdikėlių arba aguonų. Įdėjus aguonų pagamintas skruzdėlynas bus panašesnis į tikrą, aguonos primins tikras skruzdėles. Paruošus masę galima pradėti lipdyti skruzdėlyną vienas lapelis dedamas ant kito, o kad suliptų užpilami medaus ir cukraus sirupu ir taip lipdoma piramidė iki viršaus, viršuje galima dar pabarstyti aguonų arba kaip kitaip jį papuošti.
Gaminant desertus, skirtingai nei ruošiant daugumą kitų patiekalų, svarbiausia yra pateikimas ir išvaizda. Tačiau neretai pats paprasčiausias naminis tinginys gali atrodyti daug skaniau ir patraukliau nei parduotuvėje pirktas kremu padengtas tortas.Todėl gaminimo namuose ruošiant šventę nebūtina priskirti prie nemalonių darbų, tai gali būti taip pat įdomu kaip ir puošti kalėdinę eglutę, tiesiog reikia paleisti į laisvę fantaziją ir pasidomėti kaip daromas tinginys, o jei norisi padaryti didesnį įspūdį, galima pasiieškoti ir tinkamiausio varianto kaip daromas skruzdėlynas bei imtis šių skanių saldžių patiekalų gamybos.
Jei matote netikslumų, klaidinančios informacijos ar norite tinkamai papildyti konkretų straipsnį visiems įdomia informacija, rašykite mums el. paštu info@kaip.lt.
Komentarai:
Komentarų dar nėra. Būkite pirmi!Komentuoti: