Kaip pasigaminti ledus?

Karštą vasaros dieną retai kada norisi gerti karštą arbatą su kreminiu pyragėliu. Dažniau norisi vėsaus vandens arba ledų. Parduotuvėje galima rasti didelį pasirinkimą ledų, paprastai net sunku išsirinkti, kurie skaniausi, tačiau maloniausia ledus pasigaminti namuose tokius, kurių labiausiai norisi ir galbūt net nėra parduotuvėje. Kaip pasigaminti ledus kyla klausimas iškart po to, kai nutariama kokie ledai bus gaminami. Ledai gali būti skirstomi į kelias grupes.

Gali būti vaisiniai, grietininiai arba šerbetiniai ledai. Vaisiniai gaminami iš įvairių vaisių sulčių, šie ledai gerai atgaivina, tačiau vaikams juos valgyti sunku, nes jie greitai tirpsta ir greit galima išsitepti, rankos tampa lipnios. Dėl šios priežasties dažnai tėvai vaisinius ledus vaikams leidžia valgyti tik namuose. Grietininių ledų pasirinkimas yra didžiausias, jie būna su įvairiais įdarais ir priedais, tačiau jie kur kas sotesni ir riebesni už vaisinius ledus. Suvalgius šių ledų organizmas ne tik atgaivinamas, bet taip pat ir jaučiamas sotumo pojūtis. Paskutinieji, šerbetiniai leda,i labai panašūs į vaisinius, tačiau tai ne šaldytos sultys, o šaldyti, trinti vaisiai ir uogos. Jie yra tarpinis variantas tarp vaisinių ir grietininių, nes lėčiau tirpsta nei vaisiniai ir nėra tokie riebūs, kaip grietininiai.

Norint išmokti ir sužinoti kaip pasigaminti ledus galima pradėti nuo paprasčiausių vaisinių ledų gamybos. Svarbiausia turėti formeles, galima šaldyti specialiuose indeliuose, kurių galima įsigyti parduotuvėse arba tiesiog dėkliukuose skirtuose šaldyti ledą. Į formeles įpilkite norimų sulčių, tačiau tai turi būti sulčių koncentratas, nes kitaip užšaldžius neliks skonio, arba pilti vaisinį sirupą ir jį įdėti į šaldymo kamerą šalti, kai šiek tiek sustings galima įsmeigti dantų krapštukus ir jie atstos pagaliukus, kad nereiktų ledų laikyti rankoje. Dar vienas galimas variantas yra supjaustyti mėgstamus vaisius (arbūzą, obuolį, braškę,kriaušę ar kt.) nedideliais gabalėliais, ir juos susmaigsčius ant pagaliukų užšaldyti, paįvairinimui galima prieš užšaldant pamirkyti lydytame šokolade.

Kiek sudėtingesnė gamyba yra šerbeto, tačiau jei norite susipažinti kaip pasigaminti ledus, kurie puikiai tiks pavaišinti draugus, reikės pasirinktų vaisių sultis šiek tiek pakaitinti su cukraus pudra, kol sultys pradės tirštėti, tada supilti į šaldymui atsparų indą ir, palaukus kol šiek tiek atvės, dėti į šaldymo kamerą. Kas valandą masę reikia gerai išmaišyti, kad nesustingtų į vientisą gabalą. Kai pilnai visa masė sustings - gausis šaldyti, kristalus primenantys, gabaliukai. Taip pat galima su smulkintuvu sutrinti įvairius vaisius ir uogas ir šaldyti kameroje vis pamaišant. Tai skanūs, lengvai pagaminami ir natūralūs ledai, kurie padės atgauti jėgas po karštos dienos.

Sudėtingiausiai gaminami, tačiau patys įdomiausi ledai yra grietininiai, jų gali būti begalės rūšių, galima dėti pačius įvairiausius vaisius ir kitus priedus, svarbiausia žinoti tik eiliškumą kaip juos pagaminti. Pirmiausia reikia atskirti baltymą nuo trynio ir juos išplakti atskiruose indeliuose. Vėliau reikia užvirinti pieną ir ištirpinti jame cukrų. Užvirintą pieną lėtai pilti ant išplaktų kiaušinio trynių ir pilant nuolat maišyti. Tada supilti pieno ir kiaušinių trinių mišinį atgal į puodą ir virti tol kol pradės tirštėti masė. Sutirštėjusią masę per tankų sieteli supilti i riebią grietinėlę ir gerai išmaišyti, šioje masėje taip pat sumaišyti susmulkintus pasirinktus vaisius, viską gerai išmaišius iki vientisos masės sudėti į šaldymui tinkamą indą ir padėti stingti į šaldymo kamerą. Kas valandą ledus reikia ištraukti ir gerai išmaišyti.

Kai parduotuvėse pasirinkimas labai didelis akys nebemato to, ko tikrai norisi, todėl geriausia išsirinkti mėgstamiausius vaisius, uogas ir kitus ingredientus ir namuose pasigaminti pačius skaniausius ledus. Tai bus unikalūs ledai, kurie atitiks visus Jūsų poreikius. Be to kurdami savo desertą sužinosite kaip pasigaminti ledus namuose, kurie būtų pakankamai sveiki, skanūs ir vertinami vien dėl, kad tai Jūsų rankų darbas.

Jei matote netikslumų, klaidinančios informacijos ar norite tinkamai papildyti konkretų straipsnį visiems įdomia informacija, rašykite mums el. paštu info@kaip.lt.

Komentarai:

Komentarų dar nėra. Būkite pirmi!

Komentuoti:

Kiek bus 4+5=?  (patikrinimas, ar formą pildo ne "robotas")