Kaip kepti vaflius?

Pasidalink:
loading...

Kaip kepti vaflius?

Laukiant svečių paprastai stengiamasi patiekti kuo daugiau užkandžių ant stalo, kad būtų kuo svečius pavaišinti. Bendraujant greitai pralekia laikas, o ir užkandžiai nejučia išnyksta. Maisto prekių parduotuvėse galima rasti platų asortimentą užkandžių, dar vadinamam saldžiam, stalui, tačiau beveik visada norisi ko nors originalaus ir nematyto, kad nustebinti svečius. Todėl sustoję prie konditerijos skyriaus neretai susimąstome, kaip pasigaminti ką nors patiems, pavyzdžiui, kaip kepti vaflius, nes pramoniniu būdu pagaminti dažnai būna ne tokie skanūs kaip kepti namuose, o vafliai tai labai universalus užkandis tinkantis bet kokia proga.

Norint iškepti vaflius svarbiausia reikia turėti keptuvę (vaflinę), kurioje tešla stipriai suspaudžiama ir tokiu būdu iškepa traškūs ir tinkamos formos vafliai. Nors ir gali atrodyti, kad jų gaminimas yra labai sudėtingas, tačiau taip tikrai nėra. Norint pasigaminti tešlą reikia išplakti kiaušinius su cukrumi, įdėti lydyto sviesto ir įbarstyti vanilinio cukraus su cinamonu. Tada visą masę maišyti ir po truputi pridėti miltų. Taip maišyti kol gaunama tešla, kuri turi būti gana skysta. Dėl įvairovės galima įtarkuoti obuolių arba smulkiai supjaustytų džiovintų vaisių. Kai tešla paruošta galima pradėti kepti vaflius. Vaflinės gali būti dviejų rūšių, vienose iškepa ploni, dideli ir apvalūs vafliai, kitose storesni kvadratiniai. Tačiau tiek vienus, tiek kitus galima įvairiai pagardinti ir pritaikyti savo šventei.

Pasidalink:

Mums įprasti naminiai vafliai būna apvalūs ir ploni, tokius vaflius kol dar neatšalo galima susukti į ragelį arba kaip vamzdelį. Juos galima įdaryti įvairiais įdarais, pavyzdžiui, plakta grietinėle, o viršutinius vaflių kraštus pamirkyti šokolade. Kita vaflių forma dažniausiai kepama su pagaliuku ir pusė vaflio mirkoma lydytame šokolade ir papuošiamas spalvotais pabarstukais. Tokie vafliai bus ne tik skanūs bet ir puikiai papuoš vaišių stalą, juos ypatingai mėgsta vaikai.

Dažniausiai mums įprasta apie vaflius galvoti, kaip apie saldų desertą, tačiau sužinojus, kaip kepti vaflius, galima pradėti eksperimentuoti. Juos galima gaminti ir kaip pikantišką užkandį. Užtenka į įprastą tešlą įmaišyti druskos, smulkiai sutarkuotą morką ir nedėti cinamono bei vanilinio cukraus. Taip pat juos galima įvairiai įdaryti su pikantiškais padažais. Tokie vafliai gali nustebinti daugumą, nes dažniausiai tikimasi saldžių vaflių. Jei darbe nespėjate tinkamai papietauti pikantiški vafliai gali atstoti priešpiečių sumuštinius.

Sužinoti, kaip kepti vaflius yra visai nesudėtinga, svarbiausia pasitelkti vaizduotę ir sugalvoti kokių vaflių norima, pagalvoti kokia forma, kokie įdarai Jus labiausiai džiugintų. Keliaujant į gamtą patogu tokius vaflius išsikepti ir be įdaro, jie nesusitrina ir puikiai tinka valgyti rankomis, ypač tinka vaikams, kurie nenustygsta vietoje, nuolat laksto. Paprasti vafliai nėra riebaluoti, o vafliai iškepti su pagaliuku patogūs, nes net po žaidimo smėlio dėžėje nereikia ieškoti vietos, kur nuplauti vaiko rankas. Todėl tai puikus ir sotus užkandis daug laiko neturintiems žmonėms, iškylose ar tiesiog susitikimuose su draugais.

Pasidalink:

Jei matote netikslumų, klaidinančios informacijos ar norite tinkamai papildyti konkretų straipsnį visiems įdomia informacija, rašykite mums el. paštu info@kaip.lt.

Komentarai:

Komentarų dar nėra. Būkite pirmi!

Komentuoti:

Kiek bus 2+5=?  (patikrinimas, ar formą pildo ne "robotas")