Kaip gaminti šaltibarščius?

Pasidalink:
loading...

Šaltibarščiai tikriausiai yra labiausiai vasarą vertinama sriuba Lietuvoje, tačiau savo neįprasta spalva ji išgąsdina beveik visus svečius iš užsienio. Rožinės spalvos sriuba yra pasaulyje ne tik neįprasta, tačiau dažniausiai ir atbaidanti mėginančius paragauti lietuviškų patiekalų. Kiti patiekalai, cepelinai, vėdarai, tokių emocijų nesukelia. Užsienyje neįprasta ne tik tokios spalvos sriuba, bet ir tai, kad ji šalta, nors ir nėra saldi. Visgi, Lietuvoje ši sriuba populiari ir ją gaminti turėtų mokėti kiekviena šeimininkė.

Žinant kaip gaminti šaltibarščius galima lengvai ir greitai paruošti gaivius ir sočius pietus visai šeimai. Karštą vasaros dieną, neretai nesinori valgyti nieko karšto ir sunkaus, todėl šaltibarščiai ne tik numalšins alkį, bet ir atgaivins. Šaltibarščiai gaminami iš kefyro ir pieno, o spalvą suteikia burokėliai. Lengviausia kefyrą (galima naudoti specialiai šaltibarščiams skirtą, kiek riebesnį, dažniausiai 5-6% riebumo, kefyrą) sumaišyti su pienu, įdėti druskos ir įmaišyti burokėlius. Naudoti siūloma virtus arba marinuotus burokėlius, marinuoti suteiks šiek tiek rūgštumo, o virti gali pasirodyti kietoki, todėl gaminant rinkitės sau priimtiniausią variantą bei papildykite savo ruošiamą sriubą kitais ingredientais. Be šių pagrindinių dalių į šaltibarščius dedami svogūnų laiškai, smulkiai supjaustyti krapai ir kiaušinis, tradiciškai supjaustoma pusė virto kiaušinio, o likusi puselė įdedama į lėkštę kaip papuošimas. Norint kiek riebesnių ar tirštesnių šaltibarščių galima įdėti šaukštą grietinės. Šaltibarščiai valgomi su virtomis bulvėmis, tačiau vis dažniau pateikiamos ne virtos, o virtos ir po to apkeptos bulvės, tačiau tai jau skonio ir šeimininkės išradingumo reikalas.

Pasidalink:

Būdama tradicinė Rytų Europos sriuba ir viena iš nedaugelio šaltų sriubų, šaltibarščiai padeda atgauti jėgas po sunkios darbo dienos esant karštam orui, ar tiesiog nesijaučiant pernelyg išalkus, todėl puikiai tinka įvairiose situacijose šiltuoju metu laiku.

Jei matote netikslumų, klaidinančios informacijos ar norite tinkamai papildyti konkretų straipsnį visiems įdomia informacija, rašykite mums el. paštu info@kaip.lt.

Komentarai:

Komentarų dar nėra. Būkite pirmi!

Komentuoti:

Kiek bus 5+9=?  (patikrinimas, ar formą pildo ne "robotas")