Kaip pasigaminti, kepti picą, gaminti lazaniją?

Pica ir lazanija – daugumos mėgstami patiekalai, juos pasigaminti palygint lengva ir pigu. Taip pat, pica gali būti puikus užkandis draugų apsuptyje, nes tai lengvas ir sotus maistas. Todėl jei Jūs planuojate organizuoti vakarėlį ar kitą draugų pasisėdėjimą, Jums turėtų būti naudinga sužinoti kaip kepti picą ar kaip gaminti lazaniją.

Picerijose galima rasti pačių įvairiausių picų, kurios atitiks kiekvieno, net ir pačio išrankiausio lankytojo poreikius. Picų ingredientai gali būti labai skirtingi ir kiekvienas iš jų suteiks picai išskirtinumą. Išmokti kaip pasigaminti picą yra visai nesudėtinga. Iš pradžių reikia pasidaryti tešlą. Tešlos pagrindas yra vanduo ir miltai, juos reikia sumaišyti ir dar įdėti truputi cukraus su druska, sausų mielių ir įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus. Viską gerai išminkyti ir šiltai palaikyti apie 30 minučių, kad tešla iškiltų. Kai tešla paruošta ją reikia suformuoti, galima naudoti kočėlą, tačiau ši tešla ypatinga tuo, kad galima lengvai ją formuoti rankomis. Svarbiausia , kad padas būtų kuo plonesnis, tada pica greit iškeps, bus traški ir neužkimš skrandžio. Padas gali būti kokios norite formos, tačiau tradiciškai pica būna apvali. Tai priklauso nuo namuose esančių sąlygų. Taip pat galite kepti daug mažų picų, tai labai gerai tiks užkandžiams, nereiks vargti pjaustant. Paruošus picos padą galima pradėti puošti pačią picą. Geriausiai pirma picos padą ištepti padažu, o ant jo dėti dešreles, kumpį ar faršą, raugintus agurkus, pomidorus ir pan. Galima dėti viską, kas tik patinka. Picai taip pat gali būti naudojamos jūros gėrybės ir vaisiai, priklausomai nuo to, su kuo juos derinsite, pica gali būti jūsų eksperimentinis patiekalas. Sudėjus visus norimus ingredientus užbarstykite ant viršaus sūrį ir dėkite kepti. Paruoštą picą reikia kepti maždaug 20 min, kol padas apskrus, perkeps visi picos priedai ir išsilydys sūris. Pasikvieskite kartu gaminti ir vaikus, jiems tai tikrai patiks.

Kitas populiarus itališkas patiekalas yra lazanija. Kaip gaminti lazaniją gali paaiškinti kiekvienas itališkos virtuvės gerbėjas. Lazanijos gaminimo pagrindą sudaro lakštai, kuriuos kitaip galima pavadinti dideliais makaronais. Kaip žinia Italijoje be picos labai populiarūs patiekalai su makaronais ir sūriu, taigi ir lazanija ne išimtis. Kokius priedus dėsite į lazaniją yra Jūsų pasirinkimas, tačiau dažniausiai naudojamas faršas, jį reikia pakepinti kartu su smulkiai supjaustyta paprika, svogūnais ir pomidorais. Norint, kad lazanija būtų minkšta reikalingas padažas, lengviausia naudoti pomidorų padažus su majonezu, tačiau paįvairinimui galima ir pasidaryti padažą su sviestu. Tokiu atveju reikia išlydyti sviestą sumaišytą su pienu ir šiek tiek įberti miltų, viską gerai išmaišius gauname puikų padažą lazanijai. Paruošus mėsą ir padažą galima pradėti sluoksniuoti, į kepimo formą pirma įdėti lazanijos lakštą ant viršaus dėti padažą o ant jo mėsą ir vėl procesą kartoti, lakštas, padažas, mėsa. Uždėjus paskutinį lakštą ant jo dedamas padažas ir užberiama tarkuoto sūrio. Paprastai lazanija daroma iš keturių sluoksnių, tačiau čia Jūs galite derinti patys. Viską susluoksniavus galima dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti apie 40 minučių. Iškepusi lazanija turi būti minkšta, o viršus švelniai parudavęs. Prieš valgant dar galima paskaninti padažu, papuošti įvairiomis žolelėmis.

Lazanijos gaminimas užima nemažai laiko, taip pat dažniausiai išeina nedidelis kiekis, todėl toks patiekalas labai tinka pietums dviem. Šis patiekalas atrodys gražiai ir džiugins savo švelniu skoniu. Kiek kitaip gali būti vertinama picos gamyba, jos nesunkiai galima pasigaminti didelį kiekį net turint nedaug ingredientų, ji tiesiog gali būti ne tokia pilna, bet tokia pat skani.

Jei matote netikslumų, klaidinančios informacijos ar norite tinkamai papildyti konkretų straipsnį visiems įdomia informacija, rašykite mums el. paštu info@kaip.lt.

Komentarai:

Komentarų dar nėra. Būkite pirmi!

Komentuoti:

Kiek bus 8+9=?  (patikrinimas, ar formą pildo ne "robotas")